Moyamoya Center

Knjige koje će vašoj djeci objasniti što je moyamoya

Boravak u bolnici za dijete je situacija na koju nije naviklo te može izazvati nesigurnost i strah. Objasnite djetetu na primjeru ovih dječjih knjiga o moyamoyi zašto mora ići u Dječju bolnicu Zürich i što će se tamo dogoditi. Dobra priprema stvorit će osjećaj povjerenja i pomoći djetetu da svlada strah.


Sven, slikovnica za djecu od 4 godine

Ova slikovnica na njemačkom i engleskom jeziku donosi priču o petogodišnjem Svenu kojem se, nakon ispočetka zbunjujućih simptoma, dijagnosticira bolest moyamoya. Svi su iznenađeni dijagnozom moyamoye. Cilj knjige je objasniti moyamoyu oboljeloj djeci na jednostavan način i tako ih osloboditi straha od bolesti, operacije i svega što je s time povezano.

 

 

Fatmino fantastično putovanje, strip za djecu od 10 godina

U ovom živahnom stripu na njemačkom i engleskom jeziku Sven, koji je u međuvremenu navršio 15 godina, putuje u Zürich na daljnje pretrage. Tamo susreće Fatmu, Claudiu i Lucu koji poput njega boluju od moyamoye. Svi zajedno doživljavaju fantastičnu avanturu za vrijeme uzbudljivog i vrlo informativnog putovanja kroz ljudsko tijelo i ljudski mozak.

 

 

Knjige se mogu naručiti slanjem e-maila na adresu nursecoordinator@moyamoya.net.