Moyamoya Center

Moyamoya Center, stručni centar prilagođen djeci

Međunarodno priznata specijalistica za moyamoyu, privatna docentica (PD) dr. med. Nadia Khan, osnovala je Moyamoya Center 2011. g. Nakon višegodišnjeg studijskog boravka i rada u inozemstvu, vratila se i svoje golemo znanje o moyamoyi počela primjenjivati u Sveučilišnoj dječjoj bolnici Zürich gdje je osnovala centar izvrsnosti za pacijente u dobi do 17 godina.

U Moyamoya Centru u središtu su pozornosti djevojčice i dječaci, svatko s individualnim tijekom bolesti. U sklopu Dječje bolnice Zürich mali se pacijenti liječe unutar infrastrukture, posebno prilagođene pacijentima u dobi od manje od jedne do 17 godina. Glavni cilj Moyamoya Centra je medicinska skrb, prilagođena djeci i potrebama malih pacijenata, u kombinaciji s individualnim i bliskim pristupom svakom pacijentu. Stoga briga za djecu koja boluju od moyamoye često ne prestaje završetkom faze rekonvalescencije, nego tek kada zakorače u odraslu dob.

Dječja bolnica Zürich

 

Zürich

Pionirski rad za vraćanje osmijeha na dječja lica

Predstojnica odjela, privatna docentica prof. dr. med. Nadia Khan, već se godinama bavi pionirskim radom, jer je moyamoya angiopatija u svakom slučaju slabo poznat neurološki poremećaj. Već je zarana okupila skupinu liječnika specijalista iz cijelog svijeta, angažirana je na istraživačkim projektima, predaje na sveučilištima, organizira stručne kongrese, osnovala je grupu za samopomoć te osim toga svakodnevno liječi djecu oboljelu od moyamoye. Zahvaljujući njezinu velikom angažmanu i dobroj međunarodnoj povezanosti, Moyamoya Center uvijek je u tijeku s istraživanjima te je upoznat s najnovijim spoznajama i metodama.